"Що б подумали українські солдати, якби я потиснула руку росіянам?" – Світоліна перемогла й відмовилась тиснути руку суперниці із РФ

Українські тенісистки відмовляються тиснути руки російським суперницям. Про це повідомив "Голос Америки" 3 червня.

"Українська тенісистка Еліна Світоліна відмовилася потиснути руку своїй російській суперниці Анні Блінковій після перемоги у п’ятницю в Парижі, – сказано в повідомленні. – Світоліна пояснила, що зробила це з поваги до чоловіків і жінок, які захищають Україну від вторгнення Росії".

"Що б подумали українські солдати, якби я потиснула руку росіянам?" – цитує видання Світоліну.

Зазначається, що російська спортсменка, як і білоруські тенісистки, допущені до змагань лише в нейтральному статусі – через повномасштабне вторгнення РФ до України.

Уточнюється, що напередодні ще одна українська тенісистка, Марта Костюк, вирішила не обмінюватися традиційними післяматчевими вітаннями із суперницями з росії чи Білорусі та уникала рукостискань.

Крім того, раніше Костюк відмовилася потиснути руку і російській суперниці Анатастасії Потаповій на змаганнях Miami Open.

Раніше також повідомлялось, що вінницький пауерліфтер відмовився потиснути руку іранцю під час нагородження на чемпіонаті світу.

 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті