"Що б подумали українські солдати, якби я потиснула руку росіянам?" – Світоліна перемогла й відмовилась тиснути руку суперниці із РФ

Українські тенісистки відмовляються тиснути руки російським суперницям. Про це повідомив "Голос Америки" 3 червня.

"Українська тенісистка Еліна Світоліна відмовилася потиснути руку своїй російській суперниці Анні Блінковій після перемоги у п’ятницю в Парижі, – сказано в повідомленні. – Світоліна пояснила, що зробила це з поваги до чоловіків і жінок, які захищають Україну від вторгнення Росії".

"Що б подумали українські солдати, якби я потиснула руку росіянам?" – цитує видання Світоліну.

Зазначається, що російська спортсменка, як і білоруські тенісистки, допущені до змагань лише в нейтральному статусі – через повномасштабне вторгнення РФ до України.

Уточнюється, що напередодні ще одна українська тенісистка, Марта Костюк, вирішила не обмінюватися традиційними післяматчевими вітаннями із суперницями з росії чи Білорусі та уникала рукостискань.

Крім того, раніше Костюк відмовилася потиснути руку і російській суперниці Анатастасії Потаповій на змаганнях Miami Open.

Раніше також повідомлялось, що вінницький пауерліфтер відмовився потиснути руку іранцю під час нагородження на чемпіонаті світу.

 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті