Ще у двох гімназіях Запоріжжя облаштували укриття й розглядають можливість переходу на змішаний формат навчання

Укриття з капітальним ремонтом почали працювати ще у двох навчальних закладах Запоріжжя на початку березня. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у Телеграм 5 березня.  

"Комфортне та сучасне найпростіше укриття з капітальним ремонтом тепер є і в гімназії №91. Наразі завдяки наявності такого оновленого сховища педколектив закладу має можливість розглядати перехід на змішану форму навчання (наразі діти навчаються онлайн. - "ОстроВ")", - написав Куртєв.

За його словами, наразі даний формат здобуття освіти підтримують понад 47% батьків учнів. 

Підкреслюється, що керівництву й педагоги зазначеної гімназії №91 у повному складі залишились працювати, жоден з колективу не виїхав з Запоріжжя через близкість бойових дій та обстріли.

Зазначається, що з 2 березня відновлене укриття працює й у гімназії №8. 

"Після капітального ремонту, виконаного за кошти міського бюджету, найпростіше сховище закладу стало безпечним функціональним простором, в якому з комфортом можуть перебувати як учасники освітнього процесу, так і мешканці навколишніх будинків", - йдеться в повідомленні.   Укриття пройшли перевірку ДСНС, вони повністю відповідають усім встановленим вимогам. 

Що стосується переходу на змішаний формат навчання, у цій гімназії його підтримує менше батьків, ніж у 91-й - лише 35% батьківської громади закладу.

Раніше повідомлялось, що в одній із гімназій Запоріжжя облаштували укриття на понад 600 осіб, колектив готується до переходу на змішану форму навчання.

Раніше також повідомлялось, що в центрах психосоціальної підтримки родин з дітьми в Запоріжжі починають проводити навчальні сесії з основних шкільних предметів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті