Ще один російський опозиціонер відмовився висуватися в президенти

Колишній мер Єкатеринбурга Євген Ройзман відмовився брати участь у російських президентських виборах 2024 року як єдиний кандидат від опозиції. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

"Мене запитують, чи збираюся я йти на президентські вибори 2024 року. Відповідаю: я хочу бути приватною людиною, робити те, що я вмію, і те, що я люблю, жити у своїй країні і не мати нічого спільного з цією владою", - передав слова Ройзмана ексголовред "Эха Москвы" Олексій Венедиктов.

До цього від участі у російських президентських виборах відмовився лауреат Нобелівської премії миру та ексголова "Новой газеты" Дмитро Муратов. "Це дивні ідеї, які не мають під собою жодної основи. Не зацікавлений", - сказав Муратов Телеграм-каналу The Moscow Times.

Раніше політик Олексій Навальний заніс Ройзмана і Муратова до списку можливих єдиних кандидатів від опозиції. Водночас Навальний зазначив, що особисто підтримав би в такій якості обох і запропонував усім, хто перебуває в опозиції до чинної російської влади, пройти складене ним опитування.

Також у списку можливих кандидатів на посаду президента від опозиції опинилися Венедиктов, Ксенія Собчак, засновник партії "Яблуко" Григорій Явлінський і лідери парламентських партій, які не заявляли про відмову від участі у виборах, - Геннадій Зюганов (КПРФ), Леонід Слуцький (ЛДПР) і Олексій Нечаєв ("Нові люди").

Григорій Явлінський сказав, що розгляне можливість висунення кандидатом у разі, якщо за його висування буде зібрано не менше 10 млн підписів. Пізніше він відвідав Кремль, це сталося відразу після зустрічі путіна з представниками релігійних об'єднань.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті