Сервали, яких хворими й виснаженими вивезли з обстрілюваного Курахова, вже соціалізуються в Київському зоопарку

Група сервалів, яких зооактивісти вивезли з Курахового Донецької області в столичний зоопарк, вже переходять до наступного етапу реабілітації у власному вольєрі. Про це повідомив Київський зоологічний парк загальнодержавного значення на своїй сторінці у Facebook 21 грудня. 

"Наші ветеринари та зоологи негайно взялись до лікування та відновлення. Минуло два місяці, і перша пара сервалів перейшла до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі, - йдеться в дописі зоопарку. - Тварини були у жахливому стані: хворі, виснажені та у стані важкого стресу. Наші ветеринари та зоологи негайно взялись до невідкладних заходів з лікування та відновлення. Минуло 2 місяці, й перша пара сервалів перейшли до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі. Для комфорту Осіріса та Сехмет ми створили всі умови: африканське дерево з лазалками та кігтеточкоми, 2 гамачки та затишний лофт для відпочинку, фонтанчик для бадьорості, три види ґрунтів та кам’яну скелю для прогулянок та стрибків і купу різноманітних іграшок та подушок, адже сервали - це котики".

Зазначаэться, що для ще більшого наближення умов до природних у вольєрі встановлено 3 види освітлення: сонячно-денне, сутінково-інфрачервоне, та нічне місячне сяйво.

Побачити сервалів можна в їхній новій оселі на Острові Звірів у понеділок - з 12:00 до 15:00, з вівторка до неділі - з 10:00 до 15:00.

Раніше повідомлялось, що на Київщині оговтується оленя, якого врятували військові з-під Лиману на Донеччині.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті