Сепаратистку з Попасної судитимуть у Тернополі за розповсюдження кремлівської пропаганди в інтернеті - СБУ

За розповсюдження кремлівської пропаганди судитимуть жінку, яка на початку повномасштабного вторгнення переїхала з Попасної в Тернопільську область. Про це повідомило управління СБУ в Тернопільській області у Facebook 27 жовтня.

"Слідчі спецслужби скерували до суду обвинувальний акт із доказами вини уродженки м. Попасна. Після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну жінка оселилася у Тернопільській області та розповсюджувала у мережі деструктивний контент з російських інтернет-ресурсів, використовуючи особистий профіль у заборонених соціальних мережах", - сказано в повідоменні.

Зазначається, що обвинувачена майже впродовж року поширювала ворожі заклики та наративи кремлівської пропаганди, в тому числі й образливі дописи про "придурків галичан, які встановили в Україні свої нацистські порядки". У оприлюднених нею матеріалах містились маніпулятивні твердження, якими російські пропагандисти намагалися звинуватити Україну у розв’язанні війни та виправдати окупацію частини територій нашої держави. Крім того, агітаторка своїми дописами не тільки висловлювала підтримку окупаційним військам, а й звеличувала їхні злочини. 

"Висновки судової лінгвістичної експертизи підтвердили наявність у оприлюднених нею матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора", - пише відомство.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. За публічне поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колаборантку з Луганська Зінаїду Надьон викрито на фінансуванні окупаційної адміністрації й бойовиків "ЛНР".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті