Сепаратистку з Попасної судитимуть у Тернополі за розповсюдження кремлівської пропаганди в інтернеті - СБУ

За розповсюдження кремлівської пропаганди судитимуть жінку, яка на початку повномасштабного вторгнення переїхала з Попасної в Тернопільську область. Про це повідомило управління СБУ в Тернопільській області у Facebook 27 жовтня.

"Слідчі спецслужби скерували до суду обвинувальний акт із доказами вини уродженки м. Попасна. Після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну жінка оселилася у Тернопільській області та розповсюджувала у мережі деструктивний контент з російських інтернет-ресурсів, використовуючи особистий профіль у заборонених соціальних мережах", - сказано в повідоменні.

Зазначається, що обвинувачена майже впродовж року поширювала ворожі заклики та наративи кремлівської пропаганди, в тому числі й образливі дописи про "придурків галичан, які встановили в Україні свої нацистські порядки". У оприлюднених нею матеріалах містились маніпулятивні твердження, якими російські пропагандисти намагалися звинуватити Україну у розв’язанні війни та виправдати окупацію частини територій нашої держави. Крім того, агітаторка своїми дописами не тільки висловлювала підтримку окупаційним військам, а й звеличувала їхні злочини. 

"Висновки судової лінгвістичної експертизи підтвердили наявність у оприлюднених нею матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора", - пише відомство.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. За публічне поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колаборантку з Луганська Зінаїду Надьон викрито на фінансуванні окупаційної адміністрації й бойовиків "ЛНР".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті