Сенатор США Грем заявив, що Штати хочуть допомагати Україні, але проблеми на кордоні заважають

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем 18 березня під час брифінгу у Києві заявив, що США хоче і надалі допомагати Україні, "однак у пріоритеті внутрішні проблеми". Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Америка хоче допомогти, але у нас є проблеми вдома, які ми маємо почати вирішувати. У нас проблеми із кордоном. Чи можемо ми вирішити це питання до виборів? Я сумніваюся, але ми повинні продовжувати намагатися. І я сподіваюся знайти шлях вперед у палаті з двох речей. Безпека кордону. І допомога Україні, Ізраїлю, Тайваню", – заявив сенатор.

Ґрем також кілька разів наголосив на тому, що підтримує запропоновану експрезидентом США Дональдом Трампом ідею про те, щоб Україна отримувала допомогу від США в кредит.

"Я сказав президенту, що я готовий допомогти Україні, але ми повинні зробити це у вигляді кредиту. Це буде новий спосіб ведення бізнесу. Я думаю, що він отримає більше громадської підтримки в США. Коли я повертаюся додому і говорю про Ізраїль, люди розуміють. Коли я говорю про Україну, вони розуміють. Але вони також дивуються про нас, про нашу націю, про нашу здатність допомогти собі, а також нашим союзникам. Тому я вважаю, що ідея експрезидента Трампа перетворити допомогу на прощенну безпроцентну позику має великий сенс", – додав Ґрем.

Сенатор додав, що сподівається на ухвалення законопроєкту про мобілізацію, що Україні вдалось залучити більше людей до оборони і розраховує, що у 2024 Україна зможе не тільки оборонятися, але й наступати.

Нагадаємо, сенатор США Грем заявив, що Україна отримає ATACMS і переверне міст, який з'єднує Крим із РФ

Як повідомлялося, американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем повідомив, що ініціює законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті