Сенатор США Грем ініціює законопроєкт про визнання РФ державою-спонсором тероризму

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що ініціює законопроєкт про визнання росії державою-спонсором тероризму згідно з законодавством США, що має зробити вторинні санкції "більш значущими". Про це він сказав він на брифінгу у Києві, повідомляє Укрінформ.

"Щодо виборів Путіна, вони нелегітимні. Він нелегітимний президент. Він керує терористичною державою, тож моєю відповіддю на його обрання, коли я повернуся до Вашингтона, буде представлення законопроєкту про визнання Росії державою-спонсором тероризму відповідно до законодавства США, тому що це те, чим вона є", – сказав політик.

Він закликав адміністрацію президента США Джо Байдена підтримати визнання РФ державою-спонсором тероризму.

За словами Грема, санкції працюють "не так, як мали б", а російська економіка є "надто сильною", тому союзникам необхідно подвоїти зусилля, аби переслідувати економічні активи РФ.

"Суть у тому, що визнання Росії [державою-спонсором тероризму] зробить вторинні санкції більш значущими, тому такі країни, як Індія, Китай та інші, які ведуть справи з Росією, робитимуть це на свій страх і ризик", – зауважив сенатор.

Нагадаємо, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що Україна отримає ATACMS і переверне міст, який з'єднує Крим із РФ

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті