"Чмобики", які вижили при ударі по ПТУ в Макіївці, скаржаться, що "нікому не потрібні"

Російські мобілізовані, які вижили під час удару по ПТУ в Макіївці в ніч проти 1 січня, скаржаться, що "нікому не потрібні". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що "чмобики" записали відеозвернення, в якому просять не розформовувати їхній підрозділ (1444-й полк) і кажуть, що після українського удару, що стався новорічної ночі, їх довго не могли вивезти з Макіївки в безпечне місце.

"Ми продовжуємо переміщатися у незрозумілих напрямках без будь-яких завдань", – каже один із мобілізованих. У результаті, за його словами, солдатів привезли до наметового табору в населеному пункті Постоялиє двори в Курській області – але там на них ніхто не чекав.

Наразі полк розформовують за іншими підрозділами, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, окупант, який вижив у Макіївці, розповів, як гинули "мобики" під промову путіна.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті