СБУ затримала російського агента, який намагався розвідати оборону Південноукраїнської АЕС

Служба безпеки України затримала російського агента, який намагався розвідати інформацію про оборону Південноукраїнської АЕС. Про це 10 квітня повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки викрила ще одного інформатора російської спецслужби під час контрдиверсійних заходів на Миколаївщині. Зловмисник збирав розвіддані щодо місць базування та чисельності підрозділів Сил оборони, які охороняють Південноукраїнську атомну електростанцію", - повідомили представники спецслужби.

Як розповіли в СБУ, закриті відомості знадобилися окупантам для підготовки прицільних ракетних ударів по українських енергооб'єктах. Зловмисником виявився житель Южноукраїнська.

"За виконання завдань інформатор отримував гроші від своїх російських "кураторів". Фігурант отримав від агресора на власну банківську картку 2 тисячі гривень "авансу", - додали у відомстві.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коригувальник російських ракетних ударів по школах у Миколаєві проведе за ґратами вісім років.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті