СБУ затримала інформаторку окупантів, яка наводила удари на склади боєприпасів під Харковом

Служба безпеки України в Харківській області затримала пособницю РФ, яка наводила удари окупантів по складах боєприпасів у регіоні. Про це 21 березня повідомляє пресслужба СБУ.

"Служба безпеки затримала ще одну інформаторку російських спецслужб під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Зловмисниця збирала розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони в Куп'янському районі", - повідомили у спецслужбі.

За даними слідства, російська спецслужба залучила жінку до негласної співпраці через її чоловіка, який перебуває на території країни-агресора. У підсумку жінка фотографувала військові об'єкти і відправляла дані росіянам через месенджери.

"Насамперед агресора цікавили локації зберігання військової техніки, зброї та боєприпасів ЗСУ на прифронтових територіях регіону. Розвідінформація була потрібна ворогу для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об'єктах", - додали в СБУ.

Наразі фігурантці повідомили про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до восьми років в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Кіровоградщині затримали агентку РФ, яка розвідувала локації підприємств оборонпрому.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті