СБУ затримала "помічника міністра МВС ЛНР", який переховувався під Києвом (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України затримали помічника так званого "міністра МВС ЛНР", який переховувався на Київщині. Про це 21 листопада повідомляє прес-служба СБУ.

"Внаслідок багатоетапних слідчо-оперативних дій на Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків із позивним "Сотий". Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема у тимчасово окупованих районах України. При цьому остаточно "залягти на дно" вирішив на Київщині, де його вже зараз затримала СБУ", - повідомляють правоохоронці.

Повідомляється, що зловмисник входив до складу керівництва окупаційної адміністрації Луганська та перебував "на прямому зв'язку" з російськими спецслужбами. Саме під їхньою "протекцією" чоловіка призначили "помічником міністра МВС ЛНР" та командиром штурмового підрозділу "спеціального загону швидкого реагування", фактичного аналога російського СОБРу.

Співробітники СБУ зазначають, що затриманий чоловік командував бойовиками під час захоплення луганського управління Служби безпеки. Також саме він збирав персональні дані співробітників спецслужби у Донецькій та Луганській областях. Ці відомості він передавав до Росії, де з їхньою допомогою готували диверсії проти наших бійців.

Крім того, чоловік створив розгалужену мережу ворожих інформаторів, які повідомляли його про місця дислокації та переміщення підрозділів АТО на сході України. Ці відомості він передавав так званому "голові парламенту ЛНР" Олексію Карякіну, "міністру МВС ЛНР" Ігорю Корнету та "військовому коменданту" окупованого Луганська Сергію Грачову.

Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру за частиною 1 статті 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що взяті в полон 10 бойовиків "Л/ДНР" проведуть від 13 до 15 років за ґратами.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті