СБУ виявила 12 колаборантів, які фабрикували карні справи на українців під час окупації Херсонщини

Служба безпеки України оприлюднила імена 12 колаборантів, які співпрацювали з МВС РФ та фабрикували справи на патріотично налаштованих херсонців. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Серед ідентифікованих колаборантів 30-річна мешканка обласного центру, яка добровільно погодилась стати «слідчим» в одному з «райвідділів» псевдоустанови. Перебуваючи на «посаді», вона брала участь у незаконних затриманнях та ув’язненні місцевих жителів, які чинили супротив окупантам. Для цього займалася «серійним» фабрикуванням справ проти мешканців захоплених районів області. Також вона причетна до пограбування особистого майна людей під час проведення «обшуків» у їхніх оселях", - йдеться у повідомленні СБУ.

Також в ході слідчих дій, було викрито трьох колишніх правоохоронців, які підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів. Їх призначили до створеного загарбниками «експертно-криміналістичного центру», який відповідальний за підробку експертиз у «карних справах» проти українських патріотів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їм та іншим фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя у захоплених районах на півдні України.

Втім, співробітники СБУ знають про місця перебування ворожих поплічників і проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Як повідомлялося раніше, СБУ на Київщині затримала адвоката-зрадника, який збирав дані для росіян

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті