СБУ прийшла з обшуками до храму УПЦ МП в Івано-Франківську (ФОТО)

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи щодо безпеки на території храму УПЦ МП в Івано-Франківську. Про це 27 листопада повідомляє прес-служба СБУ.

"За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до звернення предметів та перевіряють осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі", - повідомили представники відомства.

Причиною для проведення обшуків стала озброєна агресія росії, разом з якою зростають ризики скоєння злочинів проти безпеки громадян та держави, а також проти незалежності. Ці обшуки співробітники СБУ проводять спільно з Нацполіцією та Нацгвардією.

Головною метою обшуків є перевірка даних про використання єпархії як осередку "російського світу", недопущення використання приміщень УПЦ для приховування громадян РФ або зберігання заборонених предметів, а також гарантії безпеки населення від провокацій та терористичних актів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки в УПЦ МП у Чернівцях у пошуках московських методичок та російського громадянства.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті