СБУ оголосила підозру соратнику Пригожина та його поплічникам, які запустили прокремлівський канал "Таврія" на Херсонщині

Служба безпеки України зібрала доказову базу на організаторів прокремлівської телерадіокомпанії "Таврія", яка наразі працює на окупованій частині Херсонської області. Про це 17 червня йдеться на сайті СБУ.

Встановлено, що запуском ворожого "медіапроєкту" займався відомий кремлівський політтехнолог Олександр Малькевич. З 2018 року він входить до найближчого оточення очільника російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина. 

Після початку повномасштабного вторгнення він запустив так звану ТРК "Таврія" в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення.

За даними СБУ, у цьому Малькевич отримав повне сприяння від місцевого гауляйтера Сальдо та його підлеглого – "міністра інформаційної політики Херсонської області", колаборанта Брикова.

"Таврію" використовували як регіональний рупор Кремля у розповсюдженні фейкових новин про ситуацію на фронті, обстановку в Україні, а також для підтримки псевдореферендуму про "приєднання" Херсонщини до РФ", - зазначають в спеслужбі.

Керівником ТРК став Ісмаїл Абдулаєв – пропагандист терористичної організації "ДНР" і колишній очільник прокремлівського телеканалу "Оплот" в окупованому Донецьку. До "штату" увійшли ще декілька його однодумців.

Під час звільнення Херсона персонал "медіацентру", прихопивши обладнання, тікав разом з окупантами на лівий берег Дніпра.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Малькевичу, Абдулаєву і ще шести його підлеглим про підозру за ч. 6. ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі фігуранти переховуються від правосуддя на окупованій частині на півдні України. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті