СБУ на Рівненщині затримала російського диверсанта, який мав зірвати постачання озброєння

Служба безпеки України затримала російського диверсанта, який на Рівненщині мав зірвати постачання озброєння для ЗСУ. Про це 2 березня повідомляє прес-служба СБУ.

"Головним завданням диверсанта було здійснення диверсії на одному з ключових об'єктів транспортної системи обласного центру. Таким чином, агресор сподівався зірвати постачання іноземного озброєння для Сил оборони на східному та південному фронтах", - повідомили представники спецслужби.

За даними відомства, диверсант прибув до України 19 лютого під виглядом мешканця однієї із європейських країн. Під час перетину держкордону він використав паспорт громадянина ЄС. На Рівненщині він встиг провести розвідку для визначення місця встановлення вибухового пристрою на транспортному вузлі.

Надалі чоловік мав встановити вибухівку у найбільш уразливому місці об'єкта критичної інфраструктури та підірвати його. Однак співробітники СБУ затримали людину і встановили, що вона має посвідку на проживання в росії і входить до складу російської агентури під час підготовки до скоєння диверсії.

Затриманому повідомлено про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала російського агента у Миколаєві, який розвідував місцезнаходження іноземної техніки.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті