Санкції проти Росії діють, але не так, як хотілося б - ОП

Санкції проти Росії діють, але не так, як хотілося б, і потрібен час, щоб вони заробили "на повну". Про це заявив в ефірі FREEДОМ заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма.

 .

За його словами, потрібно ще трохи часу, щоб обмеження запрацювали на повну. Він також додав, що загальноекономічна ситуація в РФ уже поступово погіршується.

“Якщо коротко, то санкції працюють. Можливо, не в таких масштабах і не з такою швидкістю, як ми хотіли б, але працюють. І підтвердженням тому є зупинка цілих галузей економіки в РФ: машинобудування, автомобілебудування — там скорочення виробництва 70-80%. На жаль, в плані економіки, це не 30, 50, 70%, як би ми хотіли, але економіка починає падати і це поступово починає відчувати кожен житель країни-ворога”, — сказав Шурма.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила у п'ятницю, 16 грудня, дев'ятий пакет нових санкцій, спрямованих на посилення тиску на Росію через її війну проти України.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті