Ryanair продасть в Україні 1 млн квитків дешевше 20 євро після відновлення польотів

Ірландська Ryanair, найбільша європейська бюджетна авіакомпанія, після відновлення польотів з/до України запропонує 1 млн, або 20% квитків за ціною менше ніж EUR20. Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Міністр (віцепрем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков) попросив нас сьогодні, і ми дали йому зобов'язання, що з 5 млн місць, які будуть запропоновані в перший рік, 20%, або 1 млн місць, буде продано за ціною менше ніж 20 євро", - сказав О'Лірі. .Він зазначив, що авіакомпанія зможе реалізувати поставлене завдання в разі, якщо матиме недорогу базу в українських аеропортах і відповідні ставки зборів.

"Нам потрібно буде мати недорогу базу в аеропортах. Але це рішення - за міністерством. Міністр (Кубраков) запитував, чи будемо ми пропонувати низькі тарифи, й ми відповіли, що так. Близько 20% місць буде продано за тарифами EUR10, EUR14, EUR19. Це мільйон пасажиромісць. Більшість квитків ми продаємо за EUR24, EUR29, EUR39. Зараз єдиний спосіб заповнити цю кількість місць - дуже низькі ціни на авіаквитки", - сказав виконавчий директор Ryanair.

Він наголосив, що Україна може мати нижчі ціни на авіаперельоти, ніж Польща, але повинна забезпечити й нижчі аеропортові збори, ніж у Польщі.

Як повідомлялося, Ryanair цього тижня оголосила про зобов'язання відновити польоти в/з України за низькими тарифами протягом восьми тижнів після відкриття повітряного простору України. Компанія планує розмістити в Києві, Львові та Одесі до 30 нових Boeing 737 MAX вартістю понад $3 млрд. Зазначалося, що авіакомпанія готова здійснювати до 600 рейсів на тиждень. На додачу Ryanair планує відкрити щоденні рейси між Києвом, Львовом та Одесою, щойно аеропорти будуть готові до цього.

Зазначалося, що в перші 12 місяців після початку роботи авіакомпанія планує вийти на більше ніж 5 млн пасажиромісць на рік і має намір наростити цю кількість до 10 млн пасажиромісць протягом п'яти років.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті