"Розконсервований" агент воєнної розвідки РФ проведе за ґратами 15 років – СБУ

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе "розконсервований" агент воєнної розвідки РФ. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 8 травня.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще одного агента головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ), – сказано в повідомлення. – Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вінницької області".

Крім того, він передавав агресору локації місцевих органів влади, енергооб’єктів і соціальних установ, у тому числі шкіл-інтернатів. За його наведенням окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по регіону. Утім у результаті спецоперації співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали ворожого поплічника у листопаді минулого року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Зазначається, що зловмисником виявився мешканець Вінниччини, колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Тоді його завербувала російська воєнна розвідка і перевела в "режим очікування". На початку повномасштабного вторгнення на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник гру та поставив завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

У подальшому "розконсервований" агент підтримував зв’язок зі своїм "куратором" через анонімний Телеграм-канал, а розвіддані передавав у вигляді міток на електронних картах з медіафайлами об’єктів. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила п’ятьох колаборантів, які допомагають росіянам руйнувати українську систему освіти на Луганщині.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті