Росія вербує найманців для війни в Україні на Балканах

Росія займається вербуванням найманців у країнах Балканського півострова для участі у війні в Україні. Про це 6 січня повідомляє "Центр національного спротиву".

"Росіяни шукають людські ресурси не тільки шляхом мобілізації на ТОТ, а й вербуванням найманців за кордоном", - повідомили представники Центру.

Причому основним регіоном для вербування найманців є Балканський острів. Одним із відповідальних за це є серб Деян Беріч, який проживає в росії.

"Сам він теж колишній найманець і воював проти України у 2014 році", - додали в ЦНС.

Також представники ЦНС назвали ще одного відомого сербського найманця – Жика Радоїча. Зазначається, що він  зараз бере участь у війні за РФ.

При цьому Центр національного спротиву зазначає, що паспорт громадянина іншої держави не звільняє комбатантів від відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганську "вагнерівці" не розміщуються у венерологічному диспансері та на стадіоні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті