Російський танкіст, який розстріляв багатоповерхівку у Чернігові, проведе у в’язниці понад 10 років – СБУ (ФОТО)

За вироком українського суду більше 10 років проведе у в’язниці російський танкіст, який розстріляв багатоповерхівку у Чернігові. Про це повідомляється в Телеграм-каналі  СБУ 8 серпня.

"Таке рішення прийняв Деснянський районний суд Чернігова. Старшого сержанта збройних сил РФ Михайла Кулікова визнано винним за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) та засуджено до 10,5 років позбавлення волі", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в основу обвинувального акту покладено доказову базу, зібрану слідчими СБУ.

"Встановлено, що російський танкіст 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ 24 лютого у складі свого військового підрозділу перетнув державний кордон України зі сторони Білорусі, – сказано в повідомленні. – Просуваючись у напрямку Чернігівщини, його танк обстрілював населені пункти".

Уточнюється, що, зокрема, зафіксовано, що 26 лютого 2022 року, виконуючи наказ командира, сержант вистрілив у 11-поверховий житловий будинок обласного центру, що не є військовою ціллю, а навпаки заселений виключно цивільними особами.

Підкреслюється, що в результаті прямого влучання осколково-фугасного танкового снаряду калібру 125 мм зруйновано декілька квартир.

Повідомляється, що невдовзі після цього "влучного попадання" військові ЗСУ підбили ворожий танк, а його екіпаж потрапив у полон.

Раніше повідомлялось, що СБУ зібрала доказову базу на трьох "топ-колаборантів" у Херсонській області.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті