Російський корабель із ракетними комплексами С-300 пройшов через Босфор - ЗМІ

Після повномасштабного вторгнення росії до України Туреччина закрила Босфор для російських військових кораблів, але журналісти виявили, що росія змогла перевезти ракетні комплекси С-300, - пише 24 канал з посиланням на NavalNews.

NavalNews

https://24tv.ua/turechchina-propustila-rosiyskiy-korabel-raketami-chorne-more_n2145907 NavalNews

https://24tv.ua/turechchina-propustila-rosiyskiy-korabel-raketami-chorne-more_n2145907

"Закриття Босфору для проходу військових кораблів завадило росії посилити свої військово-морські сили проти України. Але торгові судна можуть проходити, чим і користується країна-агресорка", - йдеться у повідомленні. У двадцятих числа серпня вночі через протоку Босфор у Туреччині прослизнув російський вантажний корабель Sparta II. Вузька протока – єдиний водний шлях, який з'єднує Середземне море з Чорним морем.

Пунктом призначення "Спарти II" був Новоросійськ, російський порт і велика військово-морська база неподалік керченського мосту.

Передбачається, що корабель відплив із Тартуса до Сирії, де на причалі зібрали С-300. Він вийшов у рейс 20 серпня і в ніч із 24 на 25 серпня пройшов Босфор. Постоявши на якорі біля російського узбережжя, 27 серпня судно увійшло до Новоросійська.

Передбачається, що корабель належить "Оборонлогістиці", яке контролює міноборони росії. Корабель спеціально додали до списку санкцій Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США. Річ у тім, що хоч це цивільний екіпаж, проте він часто перевозить військовий вантаж.

Перенесення потужної ППО із Сирії до Чорного моря може мати велике значення. Зокрема це означає, що росія посилює оборону Криму та тимчасово окупованих територій Півдня України. Водночас це послаблює сили росії та режиму Асада у Сирії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті