Російські окупанти у Херсоні розстріляли диригента філармонії - за відмову співпрацювати

Російські окупанти за відмову у співпраці розстріляли диригента філармонії в Херсоні. Про це 14 жовтня повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, представники країни-агресора розстріляли у власному житлі у місті Херсоні диригента оркестру обласної філармонії через те, що він відмовився з ними співпрацювати", - повідомили у ОГП.

Наголошується, що до цього окупанти схиляли диригента до співпраці погрозами. Наразі обласна прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством.

За інформацією журналістки Олени Ваніної, яку вона опублікувала у Facebook, йдеться про Юрія Керпатенка - головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Диригент, оркеструвальник та баяніст перестав виходити на зв'язок ще наприкінці вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загарбники "депортували" з окупованого Запоріжжя відомого мелітопольського бізнесмена.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті