Російському окупанту, який катував учасників АТО на Київщині, повідомили про підозру

Російському окупанту, який катував учасників АТО на Київщині, повідомили про підозру. Про це 28 листопада повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Слідчі встановили, що підозрюваний у лютому-березні 2022 року діяв у складі підрозділів окупантів на Київщині. Так, у селі Катюжанка Вишгородського району він проводив обшуки будівель у населеному пункті.

У матеріалах справи зазначено, що сержант Василь Полтинін незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО. Він погрожував їм убивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ. Також його цікавило місце знаходження учасників АТО, правоохоронців та проукраїнськи налаштованих громадян.

Повідомляється, що окупант змусив чоловіків спуститися до підвалу місцевої школи. Там протягом кількох днів росіяни незаконно допитували українців, погрожуючи їм розстрілом, а також били та катували, не давали їжу та воду.

В офісі генпрокурора повідомили. Що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури сержанту 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади міноборони РФ повідомили про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина 2 статті 28 та частина 1 статті 438 КК України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російського військового засудили за вбивство мирного жителя у Чернігівській області.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті