Росіяни заявили про "знищення в Україні першого танка M1 Abrams", але забули прибрати зелене дерево

Російські окупанти почали розповсюджувати фейк, що під Соледаром їм вдалося знищити перший танк M1 Abrams. Про це 20 січня повідомляє у Telegram Центр протидії дезінформації.

Зазначається, що в проросійських Telegram-каналах почала поширюватися фотографія з американським танком, що горить. Цей знімок нібито було зроблено під час боїв у районі Соледара. M1 Abrams росіянам "вдалося" підбити зі звичайного гранатомета РПГ-18 "Муха".

"Насправді це примітивний фейк розпропаганди зі старим фото, зробленим не в Україні. Окупантів не бентежить той факт, що Україні США поки не передала жодного такого танка", - зазначили співробітники Центру протидії корупції.

Більше того, зазначається, що рашисти навіть не додумалися прибрати зелене дерево, яке видно на задньому плані фотографії.

Нагадаємо, наприкінці минулого року росіяни спробували "розігнати" фейк про загибель Турчинова.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті