Росіяни завдали 2 масованих удари по Україні - ППО збили понад 40 ракет і 30 "шахедів"

Російські військові за минулу добу завдали двох масованих ударів по Україні за допомогою ракет і дронів-камікадзе. Про це 29 травня у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Протягом доби російська федерація завдала два масовані ракетно-авіаційні удари по території України. Вночі противник застосував крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 та іранські ударні БПЛА "Shahed-136/131". За уточненою інформацією, силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БПЛА "Shahed-136/131", - повідомили українські військові.

Друга масована атака росіян припала на Київ - по ньому окупанти гатили крилатими та балістичними ракетами оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури. 11 з 11 ракет наші Повітряні сили збили.

Крім цього, за добу росіяни також завдали 53 авіаційні удари і здійснили близько 20 обстрілів із РСЗВ по позиціях наших військ і по цивільному населенню. На жаль, є не лише пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури, а й поранені мирні жителі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти скинули авіабомби на АЗС у Торецьку Донецької області - загинув співробітник, є поранені.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті