Росіяни засудили айдарівця із Старобільського району Володимира Лінника до тюремного терміну

У російському Ростові-на-Дону до шести років колонії засудили ветерана АТО Володимира Лінника за службу в батальйоні Айдар". Про це повідомило видання "Ґрати" 12 січня. 

"Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив ветерана АТО Володимира Лінника до шести років колонії. Його звинуватили в причетності до терористичної спільноти за службу в батальйоні "Айдар", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Володимиру Ліннику 49 років. Він народився у Старобільську Луганської області, більшу частину життя провів у селі Бондареве Старобільського району. Під час окупації не залишив дім. Його тричі затримували разом з братом Віктором та кидали до СІЗО, потім відпускали. Після останнього затримання 21 липня 2022 року брата відпустили, а Володимира ні.

"Не думав я, що тракторист з України стане в Росії терористом у Росії, де я жодного разу не був. І все вирішено. Але руки опускати - це не в моєму характері. Буду боротися", - писав Лінник у листам рідним, перебуваючи в СІЗО №1 Ростова-на-Дону.

Раніше повідомлялось, що рашисти вкотре перенесли суд над айдаровцем, інвалідом Петром Царевським зі Старобільщини, якого тримають у полоні понад рік.

https://www.ostro.org/news/rashysty-vkotre-perenesly-sud-nad-ajdarovtsem-invalidom-petrom-tsarevskym-zi-starobilshhyny-yakogo-i413682

Раніше також повідомлялось, що зібрано відомості про 15 мешканців Старобільщини, викраденних росіянами. Місце перебування юнака Андрія Черного невідоме.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті