Росіяни утримують у СІЗО Сімферополя викраденого іспанського волонтера - Лубінець

Російські окупанти захопили в полон і незаконно утримують волонтерку з Іспанії Мар'яно Гарсіа Калатаюда. Про це 25 квітня в Telegram повідомив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

"Російські окупанти незаконно утримують іспанського волонтера Мар'яно Гарсіа Калатаюда, також відомого як Маріо, у СІЗО Сімферополя, де він зазнає тортур", - повідомив омбудсмен.

Лубінець зазначив, що чоловік понад вісім років проживав в Україні та допомагав громадянам. Про його зникнення стало відомо 19 березня 2022 року.

"У жовтні 2022 року правозахисникам стало відомо, що Маріо утримують у СІЗО Сімферополя, проте офіційне підтвердження з'явилося тільки зараз від військової прокуратури Чорноморського флоту РФ, яка вказує на нібито його "причетність до дій, спрямованих на заподіяння шкоди безпеці Росії", - заявив він.

Колишній співкамерник волонтера розповів, що 75-річний Маріо зазнає тортур з боку російських силовиків. У нього синці від ударів по ногах, він втратив частину зубів і зазнав жорстокого поводження з боку тюремної охорони.

Причому до чоловіка досі не пускають ані іспанського консула, якому навіть не повідомили про затримання Мар'яно Гарсіа Калатаюда, ані адвоката, який має на це ордер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму окупанти засудили 21-річного хлопця на 7 років за "фінансування добробату".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті