Росіяни посилюють тиск на жителів окупованих районів Луганської області

Російські окупанти збільшують тиск на місцеве населення на тимчасово окупованих територіях Луганської області. Про це повідомив голова військової адміністрації Сєверодонецького району Роман Власенко в ефірі телемарафону 20 травня.

«Тиск на місцеве населення з боку ворога зростає – це стосується і примусової паспортизації, і обмеження пересування між містами через велику кількість блокпостів. До цього всього додається призовна кампанія, яка стартувала пару тижнів тому. Окупанти намагаються залучати українську молодь до російського війська», - сказав Власенко.

У той же час росіяни продовжують використовувати інфраструктуру захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям.

Зокрема, в Голубівці у місцевій школі окупанти відкрили військовий шпиталь. На лікування туди вже доправлено близько 50 поранених загарбників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті