Росіяни почали відправляти українцям повідомленнями з пропозицію "зливати" дані про ЗСУ за гроші

Громадяни України почали отримувати повідомлення з пропозицією здавати інформацію про ЗСУ за грошову винагороду. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій у своєму Телеграм-каналі "SPRAVDI" та журналіст із Сумської області Олександр Моцний у Facebook.

"Центр стратегічних комунікацій зафіксував ворожу активність у месенджерах та СМС-повідомленнях – на наш бот користувачі надсилають скріни повідомлень, які надходять їм на мобільні телефони. Користувачі з Одещини, Харківщини та Донеччини отримують сповіщення з пропозиціями "обміняти інформацію про ЗСУ на долари". Для цього пропонується перейти за посиланням на Телеграм-канал", - пише Центр стратегічних комунікацій.

Зазначається, що, якщо вам надійшло повідомлення з таким текстом: "Меняем информацию о ВСУ на $. Вся информация в telegram ...", то у жодному разі не можна його відкривайте його й переходити за посиланнями, які там розміщені.

"Велике прохання до батьків перевірити телефони своїх дітей, поговорити з ними і видалити такі повідомлення на їх гаджетах! Діти є діти, і вони можуть спокуситись на гроші", - пише Моцний.

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував фейк про впровадження Зеленським та Умєровим одностатевих шлюбів в Україні, який росіяни поширюють у мережі останнім часом.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті