Росіяни почали відправляти українцям повідомленнями з пропозицію "зливати" дані про ЗСУ за гроші

Громадяни України почали отримувати повідомлення з пропозицією здавати інформацію про ЗСУ за грошову винагороду. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій у своєму Телеграм-каналі "SPRAVDI" та журналіст із Сумської області Олександр Моцний у Facebook.

"Центр стратегічних комунікацій зафіксував ворожу активність у месенджерах та СМС-повідомленнях – на наш бот користувачі надсилають скріни повідомлень, які надходять їм на мобільні телефони. Користувачі з Одещини, Харківщини та Донеччини отримують сповіщення з пропозиціями "обміняти інформацію про ЗСУ на долари". Для цього пропонується перейти за посиланням на Телеграм-канал", - пише Центр стратегічних комунікацій.

Зазначається, що, якщо вам надійшло повідомлення з таким текстом: "Меняем информацию о ВСУ на $. Вся информация в telegram ...", то у жодному разі не можна його відкривайте його й переходити за посиланнями, які там розміщені.

"Велике прохання до батьків перевірити телефони своїх дітей, поговорити з ними і видалити такі повідомлення на їх гаджетах! Діти є діти, і вони можуть спокуситись на гроші", - пише Моцний.

Раніше Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростував фейк про впровадження Зеленським та Умєровим одностатевих шлюбів в Україні, який росіяни поширюють у мережі останнім часом.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті