Росіяни облаштували шпиталь для своїх поранених у сільському будинку культури на Луганщині

Російські окупанти використовують будинок культури на захопленій території Луганської області, щоб там надавати медичну допомогу своїм пораненим. Про це повідомив у Телеграмі 16 грудня голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"До невеличкої Кабичівки, що на Марківщині, регулярно доставляють поранених росіян. Військовий шпиталь там облаштований у місцевому будинку культури", - написав він.

Щодо безпекової ситуації в регіоні, за словами Лисогора, то минулої доби Невське, Білогорівка та територія Серебрянського лісу зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

"У важких погодних умовах нашим військовим доводиться відбивати постійні штурми росіян. Вчора окупанти рушили в бік донецьких Тернів, що неподалік від Невського, а також спробували атакувати Макіївку. Всі ці намагання завершилися для противника безрезультатно", - зазначив голова ОВА. 

Водночас через негоду ворог зменшив застосування авіації та дронів, використав їх для обстрілів позицій ЗСУ по одному разу.

Як повідомлялося, на Луганщині росіяни вимушені підвозити піхоту на броньованому транспорті, у Серебрянському лісі цей ресурс обмежений.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті