Росіяни не можуть сконцентрувати необхідну кількість сил на якомусь напрямку для великої атаки - Грабський

ЗСУ не дають росіянам зосередити відповідну кількість ресурсів для нанесення якогось серйозного удару по українським позиціям. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розказав військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

"Вони (росіяни, - ред.) фізично не зможуть сконцентрувати  необхідну кількість сил та засобів на якомусь напрямку для якоїсь великої атаки. Треба розуміти, що росіяни діють в рамках досить старої концепції оперативного мистецтва, і їхні алгоритми по будуванню операцій абсолютно передбачувані. Ми знаємо, як вони діють. Ми не просто спостерігаємо, що вони роблять, а ще й активно впливаємо на їхню неспроможність зосередитися для удару", - сказав він.

Він зазначив, що з військової точки зору ЗСУ не дають росіянам зосередити відповідну кількість ресурсів для нанесення якогось серйозного удару по українським позиціям.

Сергій Грабський також зазначив, що росіян ще нема чим "здивувати" на полі бою.

"З одного боку, вони є непередбачувані, з іншого – вони вже повикидали всі козирі, які в них були. Звичайно, є ще людський ресурс, який росіяни можуть задіяти, але здивувати вони можуть тільки своєю спроможністю бездумно витрачати цей ресурс (як це було в районі Бахмута)", - розказав військовий експерт.

Нова хвиля мобілізації в росії, за його словами, це вже складова не виключно військової спроможності, але й економічної.

"І виникає питання, а наскільки серйозною може бути ця хвиля мобілізації. Навіть під час попередньої хвилі російські окупанти не могли паралельно проводити призов на строкову військову службу. А це говорить про те, що їхня мобілізаційно-ресурсна база недостатня для того, щоб забезпечити одночасний призов великої кількості особового складу. У них банально не вистачає навчальних центрів, інструкторів та базових речей. Чи може росія провести мобілізацію? Так, може. Як багато людей вони зможуть призвати? Це питання дискусійне", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Сергія Грабського, росіяни свідомо підірвали Каховську ГЕС.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті