Росіяни намагаються нав'язати свої псевдосвята на окупованій території, створюючи ілюзію "нормального життя"

На окупованій території півдня та сходу України російські окупаційні адміністрації активно виконують розпорядження Кремля з насадження російського календаря "свят". Про це пише "Центр національного спотиву" 26 листопада. 

"Окупанти максимально намагаються використовувати нейтральні за змістом заходи для "заспокоєння" населення та створення атмосфери "нормального життя", оскільки як вони зазначають у своїх "вітаннях" це такі свята до яких "никто не может остаться равнодушным", - сказано в повідомленні.

 Зокрема сьогодні, в останню неділю листопада росіяни відзначають "День матері", і всі Телеграм-канали й сайти окупаційних адміністрацій букавально фонтанують привітаннями. Як повідомляють джерела "ОстроВа", місцеві мешканці, яким комфортна така "м'яка пропаганда", навіть телефонують родичам на підконтрольну Уряду терторію України з "привітаннями". 

"Тож які цінності росіяни намагаються нав’язати через усі ці вітання, якими вони зараз завалили інформаційні ресурси на тимчасово окупованих територіях? Вітання максимально нейтральні без згадування воєнних дій, окремо на них акцентувалась увага на місцевих "концертах" де також проводилась прихована агітація за путінську партію “єдіная росія”. Проте у змісті таких виступів можна помітити, що жінкам виділяється виключно завдання народжувати, виховувати "справжніх чоловіків" та по мінімуму ангажуватись у "справи державні", - пише ЦНС.

Раніше повідомлялось, що на оккупированную Луганщину завезли новых учителей русского языка из Тюменской области, в том числе "лучших".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті