Росія збільшила обстріл українського прикордоння через перекидання військ

Російські окупанти за останній місяць збільшили обстріли Харківської, Чернігівської та Сумської областей, намагаючись тримати у напрузі українських військових та не допустити їхнього перекидання на інші напрямки. Про це повідомляє у Телеграм заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, за останній тиждень у період з 8 по 16 травня росіяни здійснили 162 обстрілів трьох областей. Найбільше постраждала від обстрілів Сумська область - 110, далі Чернігівська - 29 та Харківська - 23.

"Ворожа армія щодня стріляє по мирному населенню з різних видів озброєння та знищує цивільні об’єкти - садочки, лікарні, школи. Є загиблі та поранені, серед яких - діти", - написала заступниця міністра.

Маляр додала, що РФ веде війну без правил та системно порушує норми міжнародного гуманітарного права.

До того ж, окупанти артилерійськими та авіаційними ударами у прикордонних областях намагаються постійно тримати у напрузі українські війська та не допустити їхнього задіяння на інших напрямках.

Як повідомлялося, росія активно поширює чутки про нібито знищення батареї Patriot, тому що побоюється українського контрнаступу

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті