Росія створила нове угруповання військ для оборони окупованого півдня України - британська розвідка

Росія вирішила створити на окупованій території України нову групу військ для оборони захоплених південних регіонів. Про це 20 квітня у Twitter повідомили представники Міноборони Великої Британії.

Інформація про нову групу військ з'явилася після того, як Кремль опублікував прес-реліз про візит путіна на окупований росією південь України. У повідомленні йдеться, що президент відвідав "Дніпровську групу військ" (ДГВ).

"Існування явно нової ДГВ передбачає, що первісна організація сил змінилася, ймовірно, через великі втрати. Місія ДГВ, імовірно, оборонятиме південний сектор окупованої зони, і особливо південно-західний фланг, який наразі зафіксовано по лінії Дніпра", - повідомили британські військові.

У розвідці Великої Британії зазначили, що росія використовує термін "група військ" в особливому сенсі, вказуючи на велике оперативно-цільове формування. Так, на початку вторгнення російські сили були організовані в групи військ, кожна з яких була пов'язана зі своїм військовим округом у росії, наприклад, Західна і Центральна групи військ.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що ФСБ проводить масштабні чистки в силових структурах РФ через витоки даних.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті