Росія ставить за мету перемогти Україну до 2026 року - британський інститут оборонних досліджень

Росія хотіла би виконати задачу перемогти Україну до 2026 року, хоча її плани змінювалися час від часу. Про це йдеться у аналітичному дослідженні британського Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI).

"Російська теорія перемоги зазнала різних ітерацій протягом війни, але зараз Москва має чіткий план того, як вона має намір діяти далі. Ця стаття має на меті окреслити наміри Росії, щоб забезпечити основу для планування того, як цей план може бути зірваний. Окреслення російських намірів і можливостей не є оцінкою ймовірності їхнього успіху", - зазначається у дослідженні.

Зазначається, що Росія досі зберігає стратегічну мету завоювання України. 

Умови капітуляції, які зараз пропонують російські посередники, передбачають поступку Україною території, яка вже знаходиться під контролем росії, з такими варіантами: разом із Харковом, а в деяких варіантах і Одесою; згода не вступати в НАТО; збереження глави держави, затвердженого росією. 

При цьому єдина поступка, яку пропонує росія, полягає в тому, що териториія, яка нібито залишиться від України, може приєднатися до ЄС.

Процес, за допомогою якого росія прагне досягти цього результату, складається з трьох етапів: перший вимагає продовження тиску по всій лінії українського фронту з метою вичерпання боєприпасів і резервів особового складу ЗСУ. Паралельно з цим російським спецслужбам доручено зламати рішучість міжнародних партнерів України продовжувати надавати військову допомогу. Після того, як військова допомога буде значно обмежена, так що українські запаси боєприпасів вичерпаються, росія має намір розпочати подальші наступальні операції, щоб досягти значних – хоча й повільних – успіхів на полі бою.

Потім ці здобутки мають намір використати як важіль впливу на Київ, щоб змусити капітулювати на російських умовах. 

Горизонт планування і реалізації цих цілей, який є основою для формування російської сили та промислового виробництва, полягає в тому, що перемога має бути досягнута до 2026 року. Важливо розуміти, що російські цілі можуть розширюватися з успіхом, і враховуючи, що Кремль порушив майже всі важливі угоди як з Україною, так і з НАТО, немає впевненості, що навіть якщо росія отримає те, що хотіла від переговорів, вона згодом не спробує окупувати решту території України, - йдеться у повідомленні.

"Російське угруповання військ продовжує нести значні втрати, але попри це збільшується. Наразі вербувальники виконують майже 85% поставлених цілей щодо залучення військ для участі в Україні. Тому Кремль вважає, що він зможе підтримувати нинішні темпи до 2025 року", - зазначається у дослідженні.

Також йдеться про противагу цьому плану РФ.

"Ухвалення підходу, спрямованого на забезпечення стійкості України до 2025 року не лише підриває кремлівську теорію перемоги, а й надає достатньо часу для створення раціонального процесу мобілізації та процес підготовки ЗСУ, щоб вони могли отримати якісну перевагу над російськими силами, навіть якщо останні продовжать збільшуватися в загальній чисельності. Це дуже важливо для створення можливостей для продовження загрожувати становищу Росії і тим самим змусити її не просто домагатися переговорів, а й насправді домовитися про припинення війни на вигідних для України умовах. Зараз не час підкорятися кремлівському розуміння траєкторії війни", - резюмують експерти.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті