Росія налагоджує експорт сільгосппродукції з окупованих територій до Китаю - ЦНС

Росія налагоджує експорт сільськогосподарської продукції з окупованих територій України до Китаю. Про це 8 липня повідомив Центр національного спротиву.

"На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як "Россільгоспнагляд"). Пакет програм включає підсистеми "Аргус", "Цербер", "Меркурій" (ветеринарний контроль), "Веста" (фітосанітарний)", - повідомили в Центрі.

Зазначається, що таке ПЗ дасть змогу автоматизувати процес збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари. Надалі цю продукцію можна буде вивозити за межі "Євразійського союзу".

"В умовах накладених на росію санкцій за розв'язання війни проти України, ключовим експортером для неї залишається Китай. Наразі росія активно вивозить під виглядом власного врожаю викрадені з України зернові в Сирію і Туреччину. Введення цих програм дасть їй змогу розширити географію експорту награбованого до Китаю", - додали в ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти відвантажили з порту Маріуполь ще близько двох тисяч тонн пшениці.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті