Росія може атакувати східний фланг НАТО в лютому цього року, Німеччина готується до гібридної війни - Bild

Збройні сили Німеччини готуються до можливої гібридної війни з росією, яка може атакувати східний фланг НАТО в лютому цього року. Про це з посиланням на секретний документ Бундесверу повідомило видання Bild 15 січня.

"Згідно з документом, у НАТО очікують на ескалацію з Росією вже в лютому цього року", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в розпорядженні журналістів опинився секретний документ "Секретна інформація - тільки для службового користування" міноборони Німеччини, в якому докладно викладається можливий "шлях до конфлікту" з росією. У документі вказується, що на східному флангу НАТО до 2025 року буде розміщено кілька сотень тисяч солдат Альянсу, та неминучий початок конфронтації війни з росією влітку того ж року.

Сценарій Бундесверу "Оборона Альянсу 2025" стартує в лютому 2024 року, коли росія почне нову велику хвилю мобілізації та призове на військову службу додатково 200 тисяч осіб. Весною Кремль планує почати новий наступ в Україні, який до червня повинен завершитися відкиданням ЗСУ назад.

Уточнюється, що в липні росія почне більш активні атаки на Захід. Росія буде проводити кібератаки та використовувати інші методи гібридної війни, головним чином біля країн Балтії. Москва буде провокувати зіткнення з військами НАТО як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі.

Видання зазначає, що загострення такої ситуації стане можливим після того, як Кремль перекине війська та ракети середньої дальності в Калінінград. Після цього росія влаштує у грудні 2024 року "прикордонний конфлікт" і "заворушення з численними жертвами" біля "Сувалкського коридору". У цей момент Сполучені Штати можуть лишитись без лідера протягом кількох тижнів після проведення виборів і росія за підтримки Білорусі, ймовірно, повторить на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну.

У травні 2025 року НАТО ухвалює рішення про заходи стримування, у "день Х" НАТО перекидає на східний фланг 300 000 військових, зокрема 30 тисяч солдатів Бундесверу. Сценарій закінчується через 30 днів після "дня Х". Чи буде росія стримана НАТО, залишається в сценарії відкритим питанням.

Зазначається, що представник міноборони ФРН відмовився коментувати сценарій оборони Альянсу.

Раніше повідомлялось, що Німеччина проситиме партнерів в ЄС збільшити військову допомогу Україні.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті