Російський теракт у селі на Харківщині: під час поминок військового загинули його дружина, син та невістка

Оприлюднені перші дані про загиблого українського військового Андрія Козира, під час поминань якого війська РФ завдали ракетного удару по селу Гроза Харківської області та вбили 52 людини, - повідомляє ТСН,

Перед початком повномасштабного вторгнення РФ Козир разом зі своїм сином Денисом перебували в Польщі.

У перші дні великої війни вони повернулися в Україну і прийшли до військкомату у Львові.

Чоловіків відправили на навчання, а потім перекинули в Попасну в різні групи. Після трьох днів бойових дій батько отримав смертельне поранення в шию. Його поховали на військовому цвинтарі в Дніпропетровській області.

Син Денис продовжував служити у лавах Сил оборони України. У червні поточного року він демобілізувався за станом здоров’я, одружився і повернувся в Грозу.

Чоловік вирішив перепоховати батька на малій батьківщині.

Денис та Ніна Козирі

Через девять днів дівчині мав виповнитися 21 рік. Вона працювала лаборантом у Харківській гуманітарно-педагогічній академії.

Як повідомлялося, 5 жовтня в кафе в селі Гроза Харківської області, де зібралося приблизно 60 односельців, влучила російська ракета Іскандер М. Будівля обвалилася, а люди опинилися під завалами. Унаслідок цього загинули 52 людини.

Нагадаємо, ООН направила групу експертів для перевірки російського обстрілу села Гроза у Харківській області. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті