Російському капітану заочно дали довічне за розстріл у спину літнього чоловіка під Бучею

Довічне ув’язнення заочно отримав російський капітан Дмитро Дьоготь, який причетний до масових вбивств мирних мешканців під час окупації Київщини. Про це 11 грудня повідомив прес-центр СБУ.

Встановлено, що окупант, перебуваючи на посаді керівника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, брав участь у захопленні Бучанського району.

У період тимчасової окупації громади Дьоготь командував діями підлеглих під час проведення каральних акцій проти місцевих жителів.

"У ході таких "рейдів" рашисти викрадали та вбивали людей, а також грабували приватні помешкання. При цьому військовий посадовець власноруч застосовував вогнепальну зброю проти цивільних", - зазначили в СБУ.

За даними слідства, 3 березня 2022 року на одній з вулиць селища Гавронщина Дьоготь зупинив беззбройного 70-річного громадяни і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Після падіння потерпілого рашист розстріляв чоловіка в спину.

Ініційована СБУ судово-медична експертиза підтвердила, що причиною загибелі місцевого жителя стали численні вогнепальні поранення і втрата крові.

На підставі зібраних доказів суд визнав Дьогтя винним за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) і призначив йому довічне позбавлення волі заочно.

Тривають заходи для встановлення місця його перебування для покарання за злочини проти українського народу.

Як повідомлялося, краматорчанку, яка здавала позиції ЗСУ "брату-днрівцю", посадили на 12 років.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті