Російського неонациста Яна Петровського суд у Фінляндії залишив під вартою - ЗМІ

Суд у Фінляндії залишив під арештом бойовика неонацистської диверсійно-штурмової розвідувальної групи Русич Яна Петровського. Про це повідомляє Yle, - пише nv.ua.

За інформацією журналістів, на судовому засіданні 11 грудня фінська прикордонна служба вимагала продовжити арешт неонациста.

«Районний суд вирішив приховати особу затриманого, однак, за інформацією Yle, розгляд стосувався конкретно Воїслава Тордена (Яна Петровського — ред.)», — йдеться в повідомленні телеканалу.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія відмовилася екстрадувати неонациста Яна Петровського в Україну. Поліція Фінляндії розпочала попереднє слідство щодо одного з лідерів так званої диверсійно-штурмової розвідгрупи "Русич", росіянина Яна Петровського (Воїслава Тордена).

Нагадаємо, що Ян Петровський, позивний Великий Слов’ян, один із лідерів диверсійно-штурмової розвідувальної групи (ДШРГ) «Русич», яка воює у складі російської армії.

Він воював у складі «Русича» на Донбасі у 2014−2016 роках. Перебуває в розшуку в українській базі МВС.

Українська генпрокуратура звинувачує його та його поплічників у вбивстві та тортурах українських військових.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті