Російські "воєнкори" повідомляють, що путін підписав указ про звільнення генерала, який провалив наступ на Вугледар

Російські так звані "воєнкори" пишуть, що глава РФ путін підписав указ про низку кадрових призначень у Збройних силах, серед яких звільнення т.в.о. командувача Східного угруповання військ РФ генерала Рустама Мурадова.

"За моїми даними, 20 квітня 2023 р. Володимир Путін підписав указ про низку кадрових призначень у ЗС РФ. Серед інших від своєї посади звільнено відомого генерала Рустама Мурадова", - пише "воєнкор Котенок".

"Саме з цим воєначальником пов'язують нашу, м'яко кажучи, пробуксовку в районі Вугледара, оскільки виконати поставлені завдання в даному районі не вдалося, а ми зазнали серйозних втрат у живій силі і техніці. Палити свої колони на марші ще до їх розгортання в бойовий порядок, це треба вміти. Скажу, що академій закінчувати для цього не треба, як і мати на штанях генеральські лампаси", - прокоментував звільнення Мурадова російський пропагандист.

Він також повідомляє, що "тим же указом президента на пенсію відправлені генерали Дворніков, Журавльов і низка інших воєначальників".

Серед нових "тямущих" призначенців у повідомленні не згадуються конкретні прізвища, крім "десантника генерала" Теплинського.

Як повідомлялося, російські пропагандисти пишуть, що т.в.о. командувача Східного угруповання військ РФ, замість генерала Рустама Мурадова, призначено генерала Кузьменка.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті