Російські військові цілими групами почали здаватися в полон на Таврійському напрямку

Російські військові все частіше відмовляються продовжувати штурми й організованими групами здаються в полон ЗСУ на Таврійському напрямку. Про це в ефірі телемарафону 25 грудня повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, на цій ділянці фронту окупанти надалі зосереджують основні зусилля на Авдіївському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках. За добу тут відбито близько 40 штурмів. 

"Є інформація про те, що все більша кількість окупантів відмовляється брати участь у штурмових діях. Зокрема, це фіксується в підрозділах 1-го армійського корпусу ЗС РФ. Слід відзначити, що в полон почали здаватися цілі групи російських військовослужбовців. За останні три дні одну групу взяли у недовготривалому бою, а ще одна здалася в полон без бою. Групи невеликі, але їх все більше", - розповів Штупун.

Серед причин масової здачі в полон речник називає нелюдське ставлення російського командування до своїх солдатів. Зокрема, за відмову брати участь у штурмах офіцери роздягають їх до гола на морозі, скидають у ями, де б’ють та погрожують розстрілами.

Як повідомлялося, росіяни змушують в'язнів у "ЛНР" вступати до загонів "Шторм-Z", погрожуючи розправою у разі відмови.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті