Російські джерела підтвердили загибель 68 військових РФ унаслідок удару ЗСУ по полігону під Волновахою

Російське видання "Важные истории" верифікувало список із 68 загиблих російських військових унаслідок удару ЗСУ по полігону під Волновахою 20 лютого. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Справжність списку виданню підтвердив службовець частини. У ньому - імена 65 бійців 36-ї мотострілецької бригади, ще троє значаться невпізнаними.

За словами військового, удар був такої сили, що "розлетілося все". "Поранених було дуже багато", частину з них відправили в госпіталь Ростова-на-Дону, розповів він.

Раніше джерела Російської служби Бі-бі-сі повідомили, що внаслідок влучання двох ракет, випущених із РСЗВ HIMARS, по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області могли загинути кілька десятків військовослужбовців. За даними нашого кореспондента, у цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705), постійним місцем дислокації якої є місто Борзя Забайкальського краю.

Вранці 21 лютого губернатор Забайкальського краю Олександр Осипов побічно підтвердив дані про удар, однак заявив, що поширювана про це інформація "недостовірна і сильно перебільшена".

Заступник губернатора Забайкалля Аягма Ванчикова у своєму Телеграм-каналі повідомила, що 22-23 лютого в регіоні приспустять державні прапори в пам'ять про загиблих забайкальців через атаку під Волновахою. Однак потім вона видалила пост, повідомляє видання "7×7".

Мінкульт Забайкалля обмежив проведення розважальних заходів із 23 до 25 лютого, але причини не назвав. Винятком стануть "патріотичні заходи", пише видання.

Як повідомлялося, російські "воєнкори" стверджують, що 20 лютого близько 9 ранку було завдано ракетного удару по військовому полігону, розташованому в окупованому Трудовому Донецької області.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті