Російські "чмобіки" плачуться: їх не підготували до боїв і продали в "штурмову бригаду" за 25 тис рублів за голову

Родичі російських мобілізованих із Хакасії, Алтайського краю та Кемеровської області записали відеозвернення до диктатора путіна та міністра оборони Сергія Шойгу. Вони просять забрати солдатів із першої лінії фронту на бахмутському напрямку, куди військових відправили без підготовки та командування, - повідомляє "Радіо Свобода".

Автори звернення розповіли, що у вересні 2022 року мобілізованих відправили на полігони Омська. Там їх мали підготувати, але родичі стверджують, що це робилося формально - користуватися зброєю бійців не вчили. У листопаді вивезли на тижневе навчання в анексований Крим, у березні - на полігон у Керчі, де провели тижневе навчання штурму.

5 квітня мобілізованих - 501 особу - відвезли на територію окупованої росією Луганської області України, де їхньою бойовою підготовкою займалися найманці ПВК "Вагнера". 10 квітня солдатів доправили на Донеччину і передали їх окремій диверсійно-штурмовій бригаді "Ветерани".

"Зі слів "ветеранів", наші мобілізовані хлопці були куплені ними за 25 тисяч рублів за голову, тому вони мають право відправляти їх куди їм заманеться", - йдеться у зверненні родичів.

Після 19 квітня групи мобілізованих стали відправляти на бойові завдання - часто на лінію зіткнення, без конкретних інструкцій, без зв'язку і присутності командування військової частини, до якої їх приписали. Там вони зазнають великих втрат. За словами тих, кому вдалося зв'язатися з родичами, з 501 людини відома доля близько 130, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Пригожин зізнався, що ПВК "Вагнер" не в змозі далі атакувати що-небудь щонайменше два місяці.

Вранці 22 травня командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський показав, як ЗСУ під час відбиття атаки знищили три російські БМП.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті