"РФ веде вогонь з житлових кварталів і не вмикає тривогу. Окупантам однаково, що гинуть люди" - Андрющенко про обстріл ринка на Текстильнику

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, коментуючи обстріл ринка на Текстисльнку у Донецьку, заззначив, що росіяни продовжували вести вогонь з житлових кварталів, прикриваючись цивільними. Сигнали повітряної тривоги в Донецьку, за його словами, окупанти не вмикають. Про це Андрющенко написав у Телеграм 21 січня.

"По перше - мирних загиблих українців жалко. Це горе, коли гинуть мирні громадяни. 

По друге  - тут пряма вина росіян. Та навіть не просто в глобальному масштабі. Дивиться на карту, тому що для багатьох “Текстильщик” в Донецьку це незрозуміло про що. Бачите? Ось вона Мар’їнка за 10-15 кілометрів. А ось вона Константинівка, куди русня цинічно вдарила сьогодні вночі. А тепер додайте триваючи бойові дії і логічне питання, що росіяни зробили для убезпечення мирного населення. 

Нічого. Сигнали повітряної тривоги? Ніт. При працюючий ППО - тиша. Перестали вести вогонь з житлових кварталів? Ніт. Чи логічно, що прилетить назустріч. Так. Прото росіянам однаково. 

Тому так.  В Донецьку знову трагедія. Трагедія вбивства за вини та участі росіян українців - донетчан", - . написав Андрющенко. 

Нагадаємо, окупаційна влада Донецька заявила, що внаслідок обстрілу ринку в мікрорайоні Текстильник загинули 13 осіб..

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті