РФ утримує в полоні 25 журналістів, які не є комбатантами

Голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що росія нині утримує в полоні 25 журналістів, які не є безпосередніми учасниками бойових дій. Про це він повідомив під час онлайн-розмови 10 січня, яку транслювала Комісія з журналістської етики, - пише Еспресо.

Нардеп назвав захист прав журналістів одним із пріоритетів його роботи на посаді очільника комітету.

"У нас понад 25 ваших колег зараз перебувають у полоні за останніми даними. Це не комбатанти, це журналісти, які виконували свою роботу, і, за цивілізованими правилами ведення війни не мали б бути в полоні в принципі, але факт є факт. Ми розуміємо, наскільки Росія нецивілізована і взагалі потоптала будь-які права людини", – сказав Юрчишин.

Він наголосив на необхідності залучення міжнародної спільноти для привернення уваги до звільнення журналістів. Окрім того, на переконання нардепа, важливою є підготовка до притягнення до відповідальності винних у злочинах проти свободи слова в Міжнародному кримінальному суді. Юрчишин припустив, що останнє може вимагати уточнення низки понять в українському законодавстві.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті