РФ зібрала біля кордонів України близько 800 літаків та гелікоптерів

Росія підтягнула до кордонів України близько 800 літаків та гелікоптерів, які знаходяться як у росії, так і в Криму та Білорусі. Про це 16 вересня під час брифінгу заявив речник Повітряних сил Юрій Гнат.

"Противник зосередив навколо України близько 800 літальних апаратів, які розміщені на 40 військових аеродромах. Використовуються аеродроми Білорусі, росії та тимчасово окупованого Криму", - заявив представник ПС ЗСУ.

За словами Ігната, навколо України знаходяться 430 літаків та 340 вертольотів. Ці сили використовуються окупантами для патрулювання неба над росією, Кримом, Білоруссю, а також над Чорним та Азовським морями. Також російські літаки дальньої та стратегічної авіації використовувалися для завдання ударів по українських містах.

Також у небі знаходяться літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22. Загалом усі ці літаки здійснюють близько 200 вильотів щодня.

А з початку повномасштабної війни вдалося зафіксувати понад 38 тисяч літакових вильотів російської авіації. Окремо Ігнат зазначив, що зенітні ракетні війська України з лютого знищили вже 850 повітряних цілей ворога.

Нагадаємо, що ЗСУ у небі Херсонщини збили російський штурмовик Су-25.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті