РФ намагається "заморозити" бойові дії, щоб набратися сил - Генсек НАТО

Росія намагається "заморозити, як мінімум, на короткий час" ситуацію, що склалася на полі бою в Україні, щоб відновити сили і почати новий наступ навесні. Про це заявив на конференції, організованій британською Financial Times. генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє ВВС 7 грудня.

Він також відповів на критику в тому, що західні країни нібито втомилися від війни, що триває. За його словами, НАТО підтримуватиме Україну та її право на самооборону.

"Якщо путін переможе, це буде трагедія для українців, так само як і матиме серйозні наслідки для всіх нас, зробивши союзників більш уразливими, а світ – небезпечнішим", - заявив Столтенберг.

При цьому він не відповів, чи НАТО передаватиме Україні танки та літаки західного зразка, від чого союзники України досі утримувалися.

Столтенберг підкреслив, що зараз важливо підтримувати в робочому стані те озброєння, яке вже було передано, та продовжувати постачання запчастин та боєприпасів.

"Парадокс у тому, що чим більше ми хочемо досягти мирного рішення шляхом переговорів, яке гарантує українську перемогу, тим більше потрібно надавати термінову військову підтримку Україні, щоб створити умови для справедливого тривалого миру", - сказав генсек НАТО.

Також, за його словами, умов для мирних переговорів наразі немає:

"Росія не показує ознак готовності до переговорів, а це – поважати суверенітет та територіальну цілісність України. Це не НАТО і не Брюсселю вирішувати, а українцям, коли настане час, щоб розпочати переговори".

Як повідомлялося, Україна може отримати 3 мільярди доларів із замороженого афганського фонду НАТО.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті